In 2015 zijn we voor het eerst met de kinderen op wintersport geweest buiten het hoogseizoen. Tess was toen nog net niet leerplichtig en Carmen was nog te klein om te skiën. Tess heeft in een kinderland haar eerste lesjes gevolgd en kon aan het eind van de week goed de blauwe piste afkomen.

In de jaren erna zijn we niet geweest, skien in het hoogseizoen is immers best kostbaar en een van ons zou op Carmen moeten passen dus het samen skiën komt er dan niet van.
Toen Carmen 5 was hebben we een proefles genomen bij Snowise om te zien of ze sterk genoeg was om te gaan skiën, maar helaas was dit niet het geval en hebben we wederom een skijaar overgeslagen.
In 2019 nog een poging gedaan en voor Carmen bij Snowise een les geboekt. En Yes! Het ging goed. Na de proefles gelijk 15 lessen ingepland voor zowel Carmen als Tess.
De lessen liepen voorspoedig en de meiden hadden er echt heel veel plezier in. Keer op keer keken ze alweer uit naar ons tripje van Rijssen naar Deurningen. Van wie ze les hadden maakte ze niet zoveel uit, het zijn allemaal toppers, er wordt echt heel leuk les gegeven. En voor de ouders is er een drankje te nuttigen aan de bar, terwijl we de meiden kunnen zien skiën.
Eindelijk komt dan de wintersportvakantie in zicht.
Een priveles in Oostenrijk geboekt om te kunnen bepalen in welke skiklas ze de dag erop zouden komen. De eerste dagen heeft Carmen echter niet op de ski’s gestaan, omdat ze flink ziek was. Toen ze weer een beetje beter werd, waren de skiklasjes al begonnen en is ze gestart in het kinderland. Haar skijuf vond dat ze prima naar het volgende klasje kon, mee de ‘ echte’ piste op. Maar Carmen had geen trek in skiles, dus ze kwam toch weer bij de eerste juf terug.
Tess ging als een speer en had erg veel plezier in het skiën, ondanks de Duits sprekende skileraar. Wel vond ze dat ze veel moest wachten bij de skiles in Oostenrijk.
De donderdag waren we als gezin samen aan het skiën en Carmen vond het nog wat spannend om zelf op de pistes te skiën. Maar gedurende dag kreeg ze steeds meer vertrouwen en merkte ze dat ze het eigenlijk prima kon.

Vrijdag was onze laatste ski dag en hebben we Carmen, Tess en ik (nu was mama ziek) toch nog een heel leuk tochtje gemaakt (ik heb het opgenomen) van 30 kilometer.

Conclusie:
-De lessen bij Snowise zijn echt een goede technische basis.
-Je krijgt gegarandeerd les in het Nederlands.
-Hooguit met z’n 3-en in de les, dus veel aandacht voor de kinderen individueel en veel meters maken.
-Het boekjes systeem werkt ook goed. Zo weet je wat ze allemaal al kunnen en
het stimuleert de kinderen ook om hun best te doen.
-Het is beter om de spieren te ontwikkelen, meer tijd. In de vakantie moet het lichaam het allemaal maar in een paar dagen kunnen. (Blessure gevoelig)
De privéles van Tess in Oostenrijk was een succes, de skiklas hebben we toch gemengde gevoelens bij. Maar dit was misschien deels ook een tegenvaller omdat Carmen ziek was geweest en daardoor toch nog slapjes toen ze begon.
Maar dankzij de lessen in Nederland bij Snowise had Carmen wel de basis dat ze toch een tochtje van 30 kilometer kon maken (uiteraard zitten daar ook de liften bij in) Maar goed laat het 15 ski kilometers zijn. Mijn doel is bereikt we kunnen samen fijn tochtjes skiën.
Op naar volgend jaar en op naar een nieuwe serie skilessen bij Snowise!
Op naar volgend jaar en op naar een nieuwe serie skilessen bij Snowise!